IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo даде срок до 11 април за първични оферти

Интернет пионерът може да сключи сделка до юни или юли

10:34 | 29.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на&nbsp;Yahoo Мариса Майер.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер. Снимка: Ройтерс

Yahoo Inc. е поставил краен срок до 11 април за подаване на предварителни оферти за своя уеб бизнес и азиатските активи, пише The Wall Street Journal в понеделник, позовавайки се на свои източници.

Yahoo е помолил участниците в търга да предоставят подробности относно финансирането, условията или одобренията, които би трябвало да бъдат изпълнени или получени, и какви ключови предположения ще направят, ако решат да задвижат сделката, пише вестникът, цитирайки писмо, изпратено до възможните кандидати.

Крайният срок за подаване на предварителни оферти през април може да означава, че Yahoo може да сключи сделка до юни или юли, съобщава вестникът. 

Представители на Yahoo не са открити за коментар по темата.

Изпадналият в криза интернет пионер задвижи продажбата на основната си дейност през февруари, след като засега се отказа от проекта за отделяне на дела си в китайския гигант за електронна търговия Alibaba Group Holding Ltd.

Големият агресивен активистки хедж фонд Starboard Value, който притежава 1,7 на сто от американския онлайн ветеран, започна т. нар. прокси война през миналата седмица в опит да смени целия борд, като номинира деветима директори за борда на компанията.

Yahoo се надява да намали значително навалицата от около 40 фирми, които са подписали споразумения за разкриване на данни през последните седмици, до по-малък брой от сериозни играчи. Банкерите на компанията са били в контакт с потенциални ухажори - включително Verizon Communications Inc., IAC / InterActiveCorp. и Time Inc., както и фирмите за дялово инвестиране TPG и KKR & Co., но процесът е в ранен етап.

Microsoft Corp. също е провела разговори с фирми за дялово инвестиране за подпомагане на финансирането на изкупуването, пише още вестникът, цитирайки източник, запознат с въпроса. Софтуерният гигант се надява да запази своите приходи, които генерира от своето партньорство с Yahoo в случай на продажба на трето лице. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 8 години
Марисооо, заради теб не можем да постигнем равенство между половете ... таман назначат някоя жена за ЦЕО и тя земе че фалира компанията .... до кога ще е кретаме така, *** ? :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още