IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo загуби още един човек от висшия си мениджмънт

Директорът, отговарящ за намирането на таланти, се оттегля официално от компанията

19:48 | 01.04.16 г.
Yahoo загуби още един човек от висшия си мениджмънт

Yahoo загуби старши вицепрезидент, който отговаряше за намирането на таланти и развитието. Случващото се е поредното оттегляне на ключова фигура от компанията след поредица такива през последната година, пише Bloomberg.

Санди Гулд, бивш директор на Walt Disney Co., напуска интернет компанията. Гулд, който се присъедини към компанията преди повече от три години, не разкрива какви са плановете му след това.

Главният изпълнителен директор Мариса Майер същевременно се опитва да върне компанията към успеха. Една от мерките, които предприе, е съкращаване на 15% от работната сила и отказ от непечелившите дейности, на фона на по-голям натиск от страна на инвеститорите.

Напускането на Гулд следва оттеглянето на представители на висшия мениджмънт на компанията, включително Жаклин Резес, главният директор развитие, както и Кейти Савит, която беше главен маркетинг директор.

“Реших да напусна Yahoo”, заяви Гулд в официално изявление. “Време е да си взема почивка и да реша какво да е следващото ми приключение. Беше невероятен опит да работя за Yahoo”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още