IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на руски олигарх купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк

Бащата на Екатерина Дмитрий Риболовлев още през 2008 г. влезе ударно на пазара на имоти в САЩ, като купи имението на Тръмп в Палм Бийч

10:56 | 21.12.11 г. 3
Дъщерята на руски олигарх купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк

Дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев Екатерина, купи най-скъпия апартамент на Ню Йорк, пише Forbes.

Жилището беше собственост на бившия изпълнителен директор на Citigroup Санди Уейл. Той го обяви за продажба през ноември за 88 млн. долара и ще получи исканата за жилището сума.

Екатерина Риболовлева е на 22 години и е студентка в САЩ. Тя ще отсяда в апартамента, когато посещава Ню Йорк.

Апартаментът се намира в една от най-емблематичните сгради в Ню Йорк, в близост до Сентрал парк. Жилището разполага с 10 стаи, от които 4 спални. Оборудвано е и с две камини.

Бащата на Екатерина – Дмитрий Риболовлев, е бивш собственик на завода за торове „Уралкалий“. Той продаде дела си в предприятието през 2010 г. за 6,5 млрд. долара.

На пазара на имоти в САЩ Риболовлев влезе още през 2008 г., когато купи имението на Доналд Тръмп в Палм Бийч за 95 млн. долара.

За въпросния имот претендира бившата съпруга на Риболовлев Елена, която подаде молба за развод през 2009 г. Руският олигарх обаче не изглежда особено притеснен от исканията на бившата си половинка, тай като прекарва повече време в Монако. Той дори купи местния футболен клуб, като сделката ще бъде финализирана до края на годината.

Тази година в Ню Йорк е била сключена още една емблематична сделка с главен герой  руснак – композиторът Игор Крутой, който се сдоби с апартамент в лъскавата Plaza за 48 млн. долара.

През юли дъщерята на Бърни Екълстоун Петра пък си купи най-скъпото имение в света. Наследничката на Формула 1 се сдоби с имота на семейство Спелинг в Калифорния, който беше обявен за продажба още преди няколко години от вдовицата на Арън Спелинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
и втора и трета революция да има все тая все ще има хора на върха дето ще го искат това разхищение и от револ1цийте ще го отнесат отново бедните и народа....може само за момент да спреш това но не и завинаги просто човешки ген
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
http://***.marica.bg/show.php?id=71841
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Мислещ
преди 12 години
Ето какво правят "отговорните капиталисти" с капитала, който се натрупва у тях, за сметка на подценения труд на тяхните работници, унищожената природна среда, ограбените природни и държавни ресурси и най-вече - пропуснати ползи за цялото човечество. Паричките, които бедния руски пенсионер от деревнята никога няма да получи от активите на държавата, на която е робувал цял живот, са отишли за просташко гъзурчене на някакви ***. Евала, на тоя фон мантрите колко било най-добре да оставяме печалбата на "отговорните капиталисти", ми създават желание да вдигна втора октомврийска революция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още