IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple работи над умен автомобил?

Шеф на проекта е един от бившите инженери на Ford, пише WSJ

14:25 | 16.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters </em></p>

Снимка: Reuters

Технологичната корпорация Apple разработва свой собствен автомобил, съобщават независимо един от друг американският вестник Wall Street Journal и агенция Reuters.

Според информация на Wall Street Journal, начело на проекта по разработка на машината е бившият инженер на Ford Стив Задески. В Reuters твърдят, че не знаят кой ръководи работата на екипа, но са категорични, че през последните години ръководството на Apple е наело на работа десетки специалисти, работили в автомобилната индустрия.

От Wall Street Journal допълват, че най-вероятно става дума за бъдещ електромобил, чието пускане в производство предстои да бъде одобрено от шефа на корпорацията Тим Кук. В Reuters пък са на различно мнение, като смятат, че Apple разработва безпилотно превозно средство, което да се конкурира с разработваната в момента машина на Google.

Последните данни сочат, че все пак разработката наистина се ръководи от Стив Задески, който е получил за задача да наеме около 1000 души на работа. Цялата дейност по проекта се извършва в секретно здание, съвсем близо до главния офис на Apple в Купертино (Калифорния).

В разгадаването на загадката относно бъдещия автомобил се включи и изданието Macrumors, което публикува снимка на автомобил с камери и сензори на покрива. Според информацията компанията Apple е взела на лизинг няколко такива машини, върху които работи усилено.

Самата корпорация вече направи няколко сериозни крачки към автомобилния бизнес, след като разработи технологията CarPlay, използвана от водещи световни автомобилни производители.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още