IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големият джип на Volkswagen ще струва 30 хил. долара

Кросовърът със 7 места ще бъде с предно предаване в базовия си вариант

16:09 | 05.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Motor1</p>

Снимка: Motor1

Нови снимки на тестови прототип на бъдещия голям SUV на Volkswagen бяха публикувани от изданието Motor1. Те отново са направени в САЩ, където ще бъде основният пазар на 7-местния кросовър.

На външен вид автомобилът прилича до голяма степен на Jeep Grand Cherokee. Неговите основни конкуренти обаче ще бъдат разполагащите с 3 реда седалки Mazda CX-9 и Ford Explorer, които се ползват с огромна популярност зад океана.

Новият SUV до голяма степен ще се доближава до концептуалния модел VW Cross Blue, който бе представен още през 2013 г. Очаква се разстоянието между двете оси при всъдехода на германците да достигне 2970 мм. За сравнение при VW Touareg то е 2893 мм.

Технически обаче двата кросовъра ще се различават. Touareg е с надлъжно разположен двигател и междуосев диференциал със система за задвижване на четирите колела. Новият SUV обаче ще бъде изграден на платформата с предно предаване MQB, а системата 4х4 ще се предлага като опция. Тя ще бъде със специална муфа, прехвърляща тягата на задната ос.

Основният двигател на бъдещия SUV на Volkswagen ще бъде 3,6-литров V6, който ще се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. На по-късен етап ще се появи и хибридна версия (plug-in).

Цените на модела ще стартират от 30 000 долара, а производството му ще бъде поверено на завода в Тенеси.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още