IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover изпрати последния Defender

След 68 години британците спряха производството на легендарния модел

13:55 | 01.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Land Rover</p>

Снимка: Land Rover

Последната серия от легендарния всъдеход Defender слезе от конвейера в завода на Land Rover в Солихъл през уикенда.

Автомобилният производител отбеляза събитието със специална церемония, на която присъстваха повече от 700 настоящи и бивши сътрудници на компанията. Всички те са участвали в работата по създаването и производството на Defender и на неговите предшественици – моделите Land Rover Series I, II и III.

Автомобилът слиза от сцената след близо 69 години, а в негова чест компанията производител обяви началото на програмата Heritage Restoration. Тя ще има за цел да възстановява запазените до наши дни машини от първа, втора и трета серия по цял свят. След като бъдат реставрирани, всъдеходите ще бъдат пуснати в продажба през лятото на тази година.

За целта още през миналата година в подразделението Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) се появи специален отдел Land Rover Hertiage. Неговата цел е да осигурява на клиентите оригинални резервни части и компоненти за техните автомобили, които са спрени от производство преди повече от 10 години.

Наследникът на Defender ще се появи през 2018 г., като това ще бъде напълно ново семейство, включващо 5 модела. От тях два ще бъдат всъдеходи с 2 врати, отново всъдеход, но с 4 врати и удължено шаси, както и 2 пикапа – с 2 и с 4 врати. Всички те ще запълнят нишата между семействата Discovery и Land Rover.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още