IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече производители на автомобили се отказват от кожата в интериора

След дизела производителите се сблъскват с още един екологичен проблем

20:30 | 14.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Jaguar Land Rover</em></p>

Снимка: Jaguar Land Rover

Новите екологични стандарти са на път да се разпространят не само върху разхода на гориво и нивата на вредни емисии, но и върху материалите, използвани от производителите за направата на интериора на техните модели. Някои от компаниите, произвеждащи премиум-автомобили, вече се готвят да се откажат от кожата и да я заменят със синтетични материали.

Крачка в тази насока направи компанията Jaguar Land Rover, която предлага за своя нов модел Range Rover Velar салон от плат. Той може да не е най-луксозният, но определено е доста скъп, тъй като се доставя от Нова Зеландия и Австралия, които са известни със своите платове от естествена вълна, съобщава изданието Drive.

„Факт е, че автомобилната индустрия постепенно променя отношението си към материалите с животински произход – коментира главният дизайнер на компанията Джери Макговърн. – Лично аз бих бил доволен, ако може още днес да се откажем от кожата. Убеден съм, че някои от съвременните платове могат да я заместят напълно.”.

От използването на естествена кожа в интериора вече се отказа производителят на електромобили Tesla Motors. По същия път вървят и в Maserati, където използват специални платове, разработени съвместно с модната къща Ermenegildo Zegna. Друг производител на луксозни коли – Bentley, също търси решение на проблема, тъй като част от редовните клиенти на марката от Калифорния категорично отказват в втомобилите им да бъде поставяна естествена кожа.

Още новини от Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още