IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белия дом също може да усети удара от съкращаването на разходите

Предвиждаме значително нарушаване на нашите операции и мисии, които могат да включват принудително излизане в отпуск, обяви представител на Белия дом

17:13 | 21.02.13 г. 1
<p>
	Служителите по поддръжката на Белия дом също са сред застрашените он съкращения. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служителите по поддръжката на Белия дом също са сред застрашените он съкращения. Снимка: Ройтерс

В поредно злокобно за американците предупреждение за последиците от автоматичното съкращаване на разходите в страната представител на администрацията на президента Барак Обама заяви, че дори дейността в Белия дом няма да бъде пощадена, съобщи Ройтерс.

„Изпълнителната служба на президента е обект на съкращенията и ние предвиждаме значително нарушаване на нашите операции и мисии, които могат да включват принудително излизане в отпуск“,  е казал източникът на Ройтерс, без да посочи повече подробности.

Обама вече многократно предупреди за въздействието на автоматичното съкращаване на федералните разходи на стойност 85 млрд. долара, влизащо в сила от 1 март.

От Белия дом говорят за възможни съкращения на широк кръг федерални служители като персонал по поддръжката, учители в предучилищното обучение и инспектори на хранителни стоки, за да илюстрират въздействието на съкращаването на разходите и да упражнят въздействие върху мнозинството на Републиканската партия в Камарата на представителите на американския Конгрес за преговори с цел избягване влизането на мярката в сила.

Някои анализатори обаче смятат, че опасенията са преувеличени и очакват малко видими признаци за съкращения от 1 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Прав сте господин Обама. Много трябва да сте внимателни, че Бойко Борисов вече стана жертва на икономиите. Можете спокойно да продължавате да си харчите. То от тая болест спасение няма. За какво са ви икономии? Звучи някак благородно като кажете, че харченето е антикризисна мярка. На вас ви е трудно да харчите и не искате, обаче трябва, защото така спасявате страната си. И поданиците трябва да са ви благодарни до гроб за положените усилия. Колко удобно са го измислили икономистите само.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още