IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масови разпродажби на борсите в САЩ в края на седмицата

Влияние върху търговията оказаха опасенията около ситуацията в Гърция и новите правила за борсовата търговия в Китай

23:18 | 17.04.15 г.
Масови разпродажби на борсите в САЩ в края на седмицата

С масови разпродажби приключи седмицата за търговията на фондовите пазари в САЩ, съобщи MarketWatch. Търговците действаха под влияние на опасенията за предстоящ фалит на Гърция, а в същото време Китай промени правилата на търговията на борсите, което също изнерви ситуацията.

По време на сесията Dow Jones загуби над 350 пункта от стойността си. Към края на търговския ден обаче индексът успя леко да намали загубите до 280 пункта или 1,54% до ниво от 17 826,3 пункта. За седмицата Dow Jones губи 1,3% от стойността си. Индексът успя и да изтрие натрупаните печалби от началото на годината. 

Eдин от големите губещи сред сините чипове днес е American Express, чиито акции поевтиняха с над 4% до цена от 77,60 долара за брой. Компанията съобщи за от очакваното по-малки приходи за първото тримесечие, причинени от силния долар.

С 2,5% поевтиняха книжата на 3М до цена от 161,73 долара за брой.

За S&P 500 понижението днес е от 1,13 на сто до ниво от 2 081,18 пункта. През петте търговски дни на седмицата индексът е загубил 1% от стойността си.

Nasdaq приключва седмицата на ниво от 4 931,81 пункта, което означава намаление от 1,52% спрямо предходната сесия и от 1,3% за цялата седмица. На стойността на индекса натежа търговията с акции на Apple. Книжата на компанията поевтиняха с 1,13% до цена от 124,75 долара за брой.

Въпреки големите загуби днес, анализаторите отбелязват, че водещите американски индекси не се отдръпват прекалено много от рекордните си равнища.

„Не мисля, че има паника. Обемите са добри, но не такива, каквито би трябвало да бъдат”, коментира анализаторът Дж. Дж. Калахан от TD Ameritrade, цитиран от CNBC. Според него случилото се днес на фондовите пазари прилича повече на прибиране на печалби, а не на паника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още