IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи по-сериозен дефект на iPhone 7 Plus

При по-голямо натоварване се чува съскане на устройството, вероятно от дънната платка

17:42 | 19.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Дни след пускането на пазарите на новия смартфон на Apple се появиха първи сведения за дефекти в iPhone 7 Plus. Според потребители се стига до "съскане" на телефона. Нередността се получава при по-голямо натоварване, като то идва вероятно от дънната платка на устройството, съобщава ZDNet.

Този звук може да се чуе дори когато телефонът е оставен на масата. То се е проявило в смартфона на блогъра Стивън Хакет след преинсталация. Той се е свързал с Apple, която веднага е сменила устройството.

Впоследствие и други потребители съобщиха, че техните телефони съскат при натоварване, а засега компанията отказва коментар по темата.

Според онлайн сайта iMore подобни звуци от iPhone не са нещо ново. То твърди, че е тествало множество устройства на Apple, включително предишни версии на iPhone и те всички са издавали някакви звуци, включително съскане. Все пак Apple сменя устройствата на тези потребители.

Това е вторият проблем със смартфон от висок клас през последните седмици, след като при Galaxy Note 7 на Samsung се появиха дефекти в батерията, които могат да доведат до експлодиране на телефона. Компанията призова потребителите да не използват устройството и стартира кампания за замяна на дефектните устройства.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria:



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още