IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските служби за сигурност очакват още кибератаки срещу САЩ

Според директора на NSA хакерите няма да спрат да се опитват да пробият в системите на страната

13:28 | 16.07.15 г.
Американските служби за сигурност очакват още кибератаки срещу САЩ

Съединените щати трябва да са готови за повече атаки, като тази срещу Бюрото за управление на персонала, в рамките на която бяха откраднати милиони секретни данни от държавния архив, заяви директорът на Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ, цитиран от Wall Street Journal.

Миналата седмица американското правителство заяви, че две кибератаки срещу агенцията са довели до компрометирането на 21 млн. номера на социални осигуровки, на 1,1 млн. пръстови отпечатъка и 19,7 млн. досиета с данни, които включват информация за психичното здраве на хората.

“Не очаквам това да е единичен случай”, коментира адмирал Майк Роджърс, който е ръководител на Агенцията за национална сигурност и на Kиберкомандването на американската армия.

Случилото се стана причина правителството да преразгледа политиките си за киберсигурността, допълва още той. По думите му сега правилният подход изисква решение как страната да се справя с подобни проблеми.

Киберкомандването, макар и отговорно за защитата на мрежите на Министерството на отбраната, не е обвинено за  неуспешната защита на Бюрото за управление на персонала, посочва той.

Директорът на Националното разузнаване Джеймс Клапър миналия месец заяви, че Китай е сред заподозрените за извършването на атаката.

Адмирал Роджърс оприличи пробива в правителствените системи с този от миналата година срещу Sony Pictures Entertainment, който доведе до разкриването на секретна информация. По думите му подобни събития изискват правителствата и компаниите да се върнат назад и да преразгледат процедурите си.

“Живеем в свят, в който въпреки полагането на най-големи усилия трябва да бъдем подготвени за подобни пробиви”, коментира Роджърс. “Не става дума за това дали ще бъдем жертва на атака, а кога”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още