IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo отстъпи с 350 млн. долара по сделката с Verizon

Според новите условия двете фирми ще си поделят задълженията по някои правителствени разследвания

17:23 | 21.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската телекомуникационна компания Verizon Communications и онлайн ветеранът Yahoo обявиха във вторник в съвместно съобщение, че са постигнали окончателно споразумение за цената на основния бизнес на Yahoo - за 4,48 млрд. долара. 

Договорената сума е с 350 млн. долара по-ниска от първоначално обявената  и представлява отстъпка заради пропуските в сигурността, които изложиха на риск личните данни на над 1 милиард потребители на интернет компанията.

За тази сума още преди седмица писа Ройтерс. 

Според новите условия двете фирми ще си поделят задълженията по някои правителствени разследвания, както и тези по съдебни спорове с трети лица, свързани с миналогодишните пробиви в системата. Yahoo пък следва самостоятелно да покрие разходите по делата с акционери и разследванията на американската SEC (Securities and Exchange Commission). Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ стартира разследване за това кога Yahoo е трябвало да обяви пробивите, които са се случили през 2013 и 2014 г., писа по-рано миналия месец Wall Street Journal.

Обявеното днес споразумение намалява безпокойствата на инвеститорите, че операторът ще поиска отстъпка от цената от 1 млрд. долара или напълно ще се откаже от договорката, отбелязва Ройтерс.

Сделката, която се очаква да бъде приключена през второто тримесечие, ще обедини търсачката, пощата, месинджъра и рекламните технологични инструменти на Yahoo с подразделението на Verizon AOL, допълва Ройтерс.

Американският оператор се опитваше да убеди Yahoo да промени условията по споразумението, отразявайки икономическите щети, нанесени от две кибератаки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още