IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургундско вино беше продадено за рекордна сума на търг

То се превърна в най-скъпо продадената партида вино в света

12:50 | 11.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: www.freeimages.com</em></p>

Снимка: www.freeimages.com

Tърг в Хонконг постави световен рекорд за най-скъпо продадена партида вино. 114 бутилки бургундско вино бяха продадени от Sotheby's за над 12,5 млн. хонконгски долара (1,6 млн. щатски долара), пише Red Luxury.

Аукционната къща заяви, че колекцията от Romanee-Conti, една от най-търсените бургундски марки в света, е разбила рекордите, тъй като всяка от бутилките е достигнала цена от 14 121 долара, или 1700 долара за чаша.

В лота са включени бутилки от всяка от 19-те реколти от периода 1992-2010 г.

Предишният рекорд отново е отбелязан от Sotheby's и е 1,05 млн. долара за Bordeaux Chateau Mouton Rothschild 1982, продадено в Ню Йорк през 2006 г.

„Суперлотът Romanee-Conti представлява възможност веднъж в живота за придобиването на безпрецедентно количество от най-желаното вино в света“, посочва Робърт Слей, ръководител на подразделението за вина на Sotheby's в Азия.

Колекция от 66 магнум бутилки, включени в колекцията на магната от Силициевата долина и основател на Nescape Джеймс Кларк, пък са продадени за 1,1 млн. долара, или 16 хил. долара за бутилка.

Аукционната къща не разкрива кой е купувачът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още