IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата и бизнесът търсят вярната посока за българското образование

Конференцията „Образование и бизнес“ събира на едно място министри, предриемачи и експерти

18:22 | 18.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Държавата и бизнесът търсят вярната посока за българското образование

Представители на държавата и бизнеса, правителствени и неправителствени организации, медии и граждани ще търсят вярната посока за българското образование на конференцията „Образование и бизнес“, която ще се проведе на 24 март тази година в Sofia Event Center.

Сред участниците във форума ще бъдат вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на образованието Анелия Клисарова, заместник-председателят на Българската академия на науките и бивш министър на образованието чл.-кор. проф. Николай Милошев, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, председателят на Българска стопанска камара и изпълнителен директор на „Овергаз“ Сашо Дончев, председателят на Агенция по заетостта Асен Ангелов и други експерти.

Инициативата бе подета от медийна група Bulgaria ON AIR и онлайн групата  Investor, а форумът се организира в партньорство с Bloomberg. По този повод специален участник и модератор на обобщаващия панел „Медиите – ключ в отношенията между бизнеса и образователната система“ ще бъде Джонатан Феро от телевизия Bloomberg, Лондон.

Конференцията е разделена на 4 панела, по време на които последователно ще бъде дадена думата на представителите на образованието, бизнеса и така ще се пресекат гледните точки, за да бъдат намерени решения на наболелите проблеми в сферата.

Конкретни предложения за промени в системата на образованието ще дадат както специално поканените панелисти и участници в дискусията на конференцията, така и преподаватели, студенти, представители на неправителствения сектор и бизнеса. По време на събитието в специални урни ще се събират мнения, предложения и добри практики от всички присъстващи.

Конференцията „Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката” се организира с любезното съдействие на „Виваком“, Българска банка за развитие, Висше училище по застраховане и финанси и VM Ware.

Повече информация за събитието можете да намерите на http://edu-business.info.

Регистрирайте се за участие в конференцията тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още