IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трише: Кризата не е свършила

Освобождаващият поста президент на ЕЦБ обаче смята, че еврозоната ще успее да възстанови финансовата стабилност, ако се прилагат правилата на Пакта за стабилност

15:07 | 29.10.11 г. 1
Трише: Кризата не е свършила

Президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, който в края на месеца освобождава поста, заяви, че дълговата криза в еврозоната не е свършила, съобщи Ройтерс, като се позова на негово интервю за германския вестник Bild am Sonntag, което трябва да излезе утре.

Трише обаче е уверен, че правителствата на държавите-членки на еврозоната ще успеят да възстановят финансовата стабилност при условие, че правилата на Пакта за стабилност се прилагат всеобхватно и по-агресивно.

Той смята, че споразумението, постигнато от лидерите на Европейския съюз през тази седмица, трябва да бъде реализирано много прецизно и бързо.

Според него ЕЦБ внимателно ще проследи напредъка на мерките за реформи на правителството, като е време „да видим някакви действия“.

„Лидерите на правителствата от еврозоната имат програма, а сега на тях и на Европейската комисия им предстои тежка работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още