IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Български пощи" и „Пристанище Бургас“ са с нови директори

Рокадите са направени със заповед на министъра на транспорта Данаил Папазов

13:44 | 31.07.13 г.
"Български пощи" и „Пристанище Бургас“ са с нови директори

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов направи промени в ръководствата на „Български пощи“ ЕАД и на „Пристанище Бургас“ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

Пламен Павлов е избран за изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД, а другият нов член на Управителния съвет е Цветана Костадинова. Никола Шерлетов, който и досега бе част от ръководството, е избран за председател на Съвета на директорите на пощенското дружество. Припомняме, че от май месец тази година длъжността изпълнителен директор се изпълняваше от Людмил Александров.

Новоназначените членове в Управителния съвет са хора от структурата на "Български пощи", които познават проблемите на дружеството и спецификата на работата в него, уточняват от транспртното министерство.

Пламен Павлов е служител на "Български пощи" от 2010 г. Отговарял е за преструктуриране на дружеството и връзка с териториалните поделения. От 1 октомври 2010 г. е заемал поста директор на дирекция „Управление на човешките ресурси и собствеността“ в дружеството.

Цветана Костадинова пък работи в дружеството от 2011 г. като директор на дирекция „Финанси и икономика“.

Промени има и в ръководството на „Пристанище Бургас“ ЕАД. За изпълнителен директор е избран Николай Тишев, а председател на съвета на директорите ще бъде Аргир Бояджиев. Другият член на Управителния съвет е Александър Калчев.

Новият изпълнителен директор на порт Бургас Николай Тишев, който "сяда на мястото" на досегашния ръководител Диян Димов, има дългогодишен опит във водния транспорт, спедицията и корабното агентиране. Заемал е различни длъжности в „Пристанище Бургас“ ЕАД, „Порт Бургас – Дружество за работна сила“ ЕООД, „Lion Shipping and Chartering” Ltd, СОМАТ и др.

Аргир Бояджиев, който е новият председател на съвета на директорите, е заемал поста изпълнителен директор в „Пристанище Бургас“ ЕАД, както и председател на съвета на директорите на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още