IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на пристанище Бургас сменено заради несправяне с работата

Назначен е нов съвет на директорите, а поста на изпълнителен директор ще заеме Диян Димов, който досега е бил директор "Експлоатация" в простанището

17:58 | 04.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръководството на пристанище Бургас сменено заради несправяне с работата

Министърът на транспорта Александър Цветков е освободил съвета на директорите на Пристанище Бургас, както и изпълнителния директор Руслан Петков, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Назначен е нов съвет на директорите, а поста на изпълнителен директор ще заеме Диян Димов, който досега е бил директор "Експлоатация" в простанището.

Като причина за смяната от транспортното ведомство посочват несправяне с работата.

Останалите освободени членове на съвета на директорите са Веселин Краев и Кръстан Золумов. На тяхно място ще бъдат назначени Карамфилка Апостолова и Наско Драков, които досега не са работили в пристанището.

По-рано днес служители на полицията и прокуратурата извършиха масирани проверки в пристанището по повод изнесен доклад, в който се съдържат данни за кражби и престъпления, извършвани на територията на бургаското пристанище.

Руслан Петков, Веселин Краев и Кръстан Золумов влязоха в ръководството на бургаското пристанище, след като през септември миналата година предишните управляващи бяха освободени от постовете им. Причина за това беше одитен доклад на транспортното министерство, според който ръководството на пристанището го е довело до тежко икономическо състояние.

Вчера от поста му беше освободен и изпълнителният директор на Български пощи Милен Керемедчиев, назначен в началото на ноември 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още