IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стипендиантите на БФБ-София с нов успех

До 8 септември се подават документите за участие в тазгодишния конкурс

11:14 | 29.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ - София</em></p>

Снимка: БФБ - София

Стипендиантската програма на Българска фондова борса–София подготви още един млад кадър за капиталовия пазар в страната. 

Стипендиантът на БФБ Иван Ангелов издържа успешно изпита за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Така за трите години откакто БФБ-София отпуска стипендиите, всички млади и талантливи стипендианти преминаха успешно първото ниво и се реализират професионално на капиталовия пазар в страната ни.

До 8 септември се подават документите за участие в тазгодишния конкурс на БФБ-София за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Отпускането на стипендиите е част от инициативите на БФБ за по-добро финансово образование в България и това е четвъртото издание на конкурса.

Стипендиите покриват ранната такса за регистрация и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват на изпита за първи път.

За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да имат завършена или да са последна година бакалавърска степен, или да имат четиригодишен професионален опит. Конкурсът е отворен и за кандидати, които отговарят на условията и като комбинация от образование и професионален опит, който е натрупан в последните четири години.

Всички изисквания са достъпни на страницата на БФБ. Конкурсът ще се проведе в два кръга: подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, отговарящи на изискванията, и изпит, който ще се проведе на 16 септември 2017 г. Кандидатите трябва да представят: попълнен формуляр за кандидатстване, актуална автобиография, академична справка и мотивационно писмо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още