IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият комплекс с възможност за изграждане на частен бункер

BUNKER BG е първата българска компания, специализирана в проектиране и изграждане на частни подземни бункери

10:44 | 22.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Самостоятелни къщи с гледка към езерото. Източник: Okol Lake Park</p>

Самостоятелни къщи с гледка към езерото. Източник: Okol Lake Park

Целта на бункерите, които изгражда BUNKER BG, е защита от военни действия, природни бедствия, ядрени и химически аварии, биологични агенти, граждански размирици, както и защита от евентуалната поява на по-тежки вируси от COVID-19.

Всеки бункер е снабден с различни пречиствателни станции, които осигуряват чиста и годна за живеене среда. Бункерите са оборудвани и с различни системи за сигурност, както и автономни източници на електричество, и питейна вода. Не на последно място се залага на комфорта на клиентите, като се предлагат широки възможности от удобства като сауна, фитнес, релакс зона, кино салон и други екстри.

От компанията казват, че цялото съоръжение има за цел да създаде стабилен и чист микроклимат, в който обитаващите ще се чувстват уютно, като във втори дом. Целта е при възникнала критична ситуация ползвателите на бункера да имат минимален психически стрес, докато външната обстановка се нормализира и могат да излязат спокойно на повърхността. За това пък се грижат инсталирани датчици, които постоянно следят външната среда и в реално време подават сигнали за ситуацията навън. Това се случва през иновативна система "Умен бункер", разработка на BUNKER BG. Системата прилича на системите "умен дом", като към нея са адаптирани системите за сигурност и пречистване, които клиентът може да управлява от разстояние и да получава навременна информация от датчиците на бункера, за да знае кога да се прибере или излезе от съоръжението.

От компанията казват, че техни клиенти са предимно заможни хора с желание да осигурят защита на семейството си за идните времена. В края на 2020 година от BUNKER BG имаше изявление по медиите, че се водят преговори с различни инвеститори за създаване на възможност за изграждане на финансово по-достъпни бункери, позиционирани в жилищен комплекс от затворен тип. Няколко месеца по-късно от компанията с радост ни съобщават, че са намерили партньор в лицето на OKOL Lake Park - най-големият в България комплекс от типа Golf & Residential Community, в който клиентът може да закупи къща и да изгради частен бункер в основите ѝ.

Комплексът е само на 30 км от София и налага нови тенденции на пазара на недвижими имоти, като предлага изключителната възможност всеки да изгради мечтания си дом в пълно съответствие с представата си за комфорт на обитаване и сигурност. Липсата на аналог у нас го превръща в новата голф и спа дестинация със спиращи дъха панорами, уникален стил и множество удобства.

Комплексът предлага всички елементи, които са необходими за целогодишно обитаване, само част от които са детска градина и училище до 7-ми клас, магазинчета, ресторанти и медицински услуги. В сърцето на OKOL Lake Park е голф игрището, разположено на 650 дка и проектирано от European Golf Design. То ще бъде управлявано от International Management Group и е с амбицията да се превърне в център за професионални играчи и любители. В 5* Pullman OKOL Golf Resort & SPA гостите ще могат да се насладят на луксозно roof-top СПА с инфинити басейн, световна кухня, вдъхновена от местните традиции и конферентен център за 500 човека.

Комплексът е уникален и изцяло се реализира от "Маркан Холдинг" АД - едно от най-големите имена в областта на строителството, недвижимите имоти и хотелиерството у нас.

BUNKER BG обявиха, че скоро им предстои регистрация на съвместно дружество с британска компания, позиционирана в Лондон. По този начин и клиенти в Обединеното Кралство ще могат да се възползват от сигурността на частните бункери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още