IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов не хареса приетите на първо четене промени за приватизацията на имоти

Областните управители ще могат да продават имоти до 10 хил. лв., а не до 500 хил., „уточнил се“ премиерът с депутатите

12:57 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов не хареса приетите на първо четене промени за приватизацията на имоти

Областните управители ще могат да продават имоти - частна държавна собственост, на стойност до 10 хил. лева, съобщи премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той посочи, че за това са се уточнили с депутати от ГЕРБ и ще бъде внесено като предложение между първо и второ четене на измененията в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Коментарът на Борисов идва само след около час, след като парламентът прие днес на първо четене изменения, внесени от депутати от ГЕРБ, които предвиждат възможност областните управители да продават имоти - частна държавна собственост на стойност до 500 хил. лева.

Според приетия на първо четене законопроект, имот - частна държавна собственост, с данъчна оценка над 500 хил. лева, ще се приватизира с решение на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по предложение на ръководителя на ведомството, което управлява имота, или съответния областен управител.

По повод на законопроекта депутати от Коалиция за България обвиниха управляващите в лобизъм.

Бойко Борисов се аргументира сега, че от сутринта се е консултирал с областните управители и е разбрал, че всъщност при имоти до 10 хил. лева са масовите случаи, които се бавят през Агенцията за приватизация.
 
„Затова с парламента имаме единно мнение и депутатите от ГЕРБ днес ще го предложат между първо и второ четене - областните управители да могат да продават имоти до 10 хиляди лева“ - обобщи Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още