IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осигуриха финансиране на компанията майка на Engel

Все още не е ясно дали дъщерното дружество, което строи апартаменти у нас и се нуждае от спешна финансова помощ, ще получи част от финансирането

12:19 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Осигуриха финансиране на компанията майка на Engel

Базираната в Кипър компания GBES Limited е подписала споразумение с Engel Resources and Development Limited (ERD), с което кипърската компания ще придобие мажоритарен дял в ERD.

Последната притежава 100% от Engel General Developers Limited, която на свой ред е собственик на 68,4% от компанията за имоти в Източна Европа с редица жилищни проекти и у нас Engel East Europe.

Според споразумението кипърската компания ще придобие 53% от капитала на ERD срещу сумата от 9,2 млн. евро.

Част от сумата ще бъде осигурена под формата на кредит до получаване на одобрението за сделката от съответните институции.

Освен това ERD ще получи кредит от GBES Limited за още приблизително 10,2 млн. евро.

Сделката следва да бъде одобрена от Районния съд на Тел Авив, както и от облигационерите на двете компании.

От дружеството, което оперира в България - Engel East Europe, казват, че приветстват сделката, но от ERD все още не са обещали да осигурят каквото и да било финансиране за Engel East Europe, която изпадна в ликвидна криза още миналата година.

Преди месец от Engel East Europe съобщиха, че са получили известие от една от банките кредитори, че е стартирал процес по отнемане на жилищен проект на компанията в столицата.

В София Engel развива проекти с общо близо 700 апартамента. Сред тях са Vitosha Palace в кв. „Павлово“ на бул. „Цар Борис III“, както и „Слънчев дом“ в кв. “Овча купел“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още