IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаци ще строят верига плаващи хотели

Всеки хотел ще представлява 5-6 независими една от друга вили, обединени с единна сервизна служба

17:46 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Руснаци ще строят верига плаващи хотели

Верига от плаващи хотели в реки и езера може да се появи през следващите пет години в Русия и Европа, съобщава руското седмично издание „Туринфо“.

Проектът, стартирал тази пролет, е иницииран от три руски компании - „Аквател дизайн", „Росполимер" и „Рекстром М" и предвижда до 2015 г. да бъдат построени около 150 плаващи хотела.

Всеки хотел ще представлява 5-6 независими една от друга вили, обединени с единна сервизна служба – ресторантско обслужване, почистване, административно обслужване.

В Москва вече започна производството на понтони за хотелите. Всеки „дом на водата“ ще бъде 15-18 м дълъг и 7 м широк и ще се състои от закрити помещения с площ 30-40 кв. м и височина на борда над нивото над водата поне 70 см. В плаващите вили ще има спалня, гостна, кухня, баня.

Предвижданията са плаващите хотели да могат да се ползват както през лятото, така и през зимата, защото ще бъдат пригодени за комфортно живеене при температури от минус 30 до плюс 50 градуса. За целта ще се използват специални строителни материали и ще има система за охлаждане и отопление.

По предварителни данни, стойността на един плаващ хотел ще е около 1 млн. евро, а срокът за изплащане на инвестицията – около 5-6 години. Първият плаващ хотел се предвижда да бъде открит в Санкт Петербург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още