IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френска компания се включва в частна инвестиция за 1,4 млрд. долара в Сочи

Споразумението е част от проект, който предвижда изграждането на 60 км ски писти на територия от 5 609 дка

12:27 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Френска компания се включва в частна инвестиция за 1,4 млрд. долара в Сочи

Френската компания Compagnie des Alpes подписа споразумение с един от най-известните милиардери в Русия за управлението на голям ски курорт, който ще бъде изграден в близост до Сочи и се превърна в магнит за чуждестранни инвестиции като домакин на Зимните олимпийски игри през 2014 г., пише Ройтерс.

От съобщение на компанията Interros Holding Co., управлявана от руския магнат Владимир Потанин, става ясно, че компанията е договорила стратегическо прартньорство с френската група във връзка с работа на компанията Rosa Khutor Company, създадена, за да изгради ски и крайморски курорт.

Страните не предоставят информация относно условията на споразумението.

Както олимпийските игри в Сочи, така и световното първенство по футбол през 2018 г. в Русия се очаква да привлекат мащабни инвестиции в инфраструктура и туризъм, за да осигурят необходимия капацитет за първенството и хилядите посетители, които се очакват, пише изданието.

Rosa Khutor е ключова част от проекта за Сочи 2014 г. и един от малкото мащабни частни инвестиционни проекти в руския черноморски курорт.

Interros на Потанин планира да инвестира 1,375 млрд. долара в курорта, за който е предвидено изграждането на ски писти с обща дължина от 60 км на територия от 5 609 дка.

Compagnie des Alpes, част от френската финансова група Caisse des Depots, управлява 15 курорта в Алпите и 21 тематични парка във Франция, Швейцария, Холандия, Белгия, Германия и Великобритания.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още