IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитският бизнес се заема със строителството на Босна

Шейх Салех Камел обеща финансиране от 50 млн. долара за източноевропейската държава

13:47 | 11.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Саудитският бизнес се заема със строителството на Босна

Няколко саудитски компании и инвестиционни фондове са учредили смесени дружества, които ще развиват проекти в сферата на строителството и услугите в Босна. Наред с това босненски компании се надяват да успеят да намерят нови бизнес възможности на пазара в Саудитска Арабия.

Саудитския фонд Saudi Fund for Development е отпуснал кредит от 25,5 млн. долара за изграждането на околовръстен път в град Зеница в централната част на Босна.

Договорът, подписан между Юсеф Бин Ибрахим Ал-Басам, заместник председател и управляващ директор на фонда и заместник министъра на финансите на Босна Фуад Касумович, е продължение на два други договора, подписани между бизнесите на двете страни по време на проведения наскоро бизнес форум, пише Ройтерс.

Миналата седмица стана ясно, че саудитската Al-Shiddi Group е подписала договор за формирането на смесено дружество с базираната в Сараево строителна компания Ans Drive, което ще реализира строителни проекти в Саудитска Арабия. Дружеството ще бъде с начален капитал от 5 млн. долара.

Наред с това босненската инженерингова компания Energoinvest е сключила споразумение за формирането на смесено дружество със саудитската Al-Shiddi Group с начален капитал от 10 млн. долара.

Energoinvest, която загуби проекти на обща стойност 288 млн. долара в Либия поради сътресенията там, се надява да компенсира за загубите с нови проекти в Саудитска Арабия и други страни от Персийския залив, пише изданието.

Миналата година саудитски инвеститори, водени от Международната банка за развитие, формираха смесено дружество в Босна, което има за цел да консултира потенциалните инвеститори от двете страни относно различни видове проекти.

Саудитският Шейх Салех Камел, председател на Ислямската търговско-промишлена палата и учредител на базираната в Бахрейн банкова група Al Baraka, обеща финансиране от 50 млн. долара за проекти в Босна до провеждането на следващия бизнес форум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още