IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за приватизация ще издирва активи на длъжници чрез външна фирма

Юристите ще идентифицират собствеността на компаниите зад граница и ще помагат да държавното ведомство в арбитражните дела

12:31 | 09.05.11 г.
Агенцията за приватизация ще издирва активи на длъжници чрез външна фирма

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) ще възложи на външна юридическа кантора да издирва чуждестранните активи на длъжницитe на агенцията и да съдейства при провеждането на арбитражни и съдебни спорове за идентифициране на тези активи, става ясно от справка в сайта на ведомството.

Изборът на фирмата ще стане с явен конкурс, който ще бъде назначен до края на месеца. Крайният срок за прием на документи за участие в напреварата изтече на 2 май т.г.

Основното изискване към консултантската фирма е в екипа й да има поне един правоспособен юрист с най-малко 10-годишен стаж. Юристите трябва да докажат, че по никакъв начин не са обвързани с проверяваните длъжници или свързани с тях фирми.

Кандидатите трябва да притежават опит в областта по идентифициране на активи на търговски дружества и в изпълнението на съдебни и арбитражни решения по определянето на тези активи.

Необходимият депозит за участие в конкурса е 10 хил. лв.

Само преди ден изпълнителният директор на агенцията за приватизация Емил Караниколов съобщи по БНР, че се обсъждат варианти за изваждане на някои държавни дружества, сред които и Агенцията за дипломатическите имоти в страната, от забранителния списък за приватизация.

Работна група тепърва ще обсъжда кои други имоти ще бъдат предложени за раздържавяване.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още