IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Променят концесионните договори за летищата във Варна и Бургас

Промяната е заради подготовката за изграждане на нови пътнически терминали

16:03 | 11.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Променят концесионните договори за летищата във Варна и Бургас

Министерският съвет разреши сключването на допълнително споразумение за изменение на договора за концесия на гражданските летища във Варна и Бургас, сключен с „Фрапорт Туин Стар Мениджмънт” през 2006 г., съобщи правителствената информационна служба.

Това се налага поради необходимостта към имотите да бъдат включени определени терени, предоставени за управление на Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение”, във връзка с влезли в сила през миналата година подробни устройствени планове за регулация и застрояване (ПУП, ПРЗ) на двете летища.

Промяната в договорите е заради предстоящото изграждане на нови пътнически терминали, както и изпълнението на инвестиционните проекти за разширение, реконструиране и модернизация на двете летища.

С новите ПУП са регулирани и поземлените имоти със съответното им отреждане по плана за застрояване, върху които ще бъдат разположени новите пътнически терминали и административните сгради.

Съществуващите писти за излитане и кацане, пътеките за рулиране и други активи да бъдат цялостно рехабилитирани.

За нуждите на МВР част от концесионираната територия на Летище Бургас ще бъде предоставена за изграждане и разполагане на авиобаза на Регионална дирекция „Гранична полиция” (РДГП) Бургас.

Върху нея е необходимо да се изгради пункт за временно базиране с цел укрепване на външните граници за противодействие срещу нелегалната миграция и осигуряване на оперативно покритие на черноморската граница от Специалния отряд за въздушно наблюдение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още