IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителното министерство пуска онлайн три от платените си услуги

Целта е двойно да се съкрати времето за обработка на документите, което сега продължава до 60 дни

13:43 | 13.05.11 г.
Строителното министерство пуска онлайн три от платените си услуги

От август следващата година ще се осигури интернет достъп до регистъра на свлачищата в България и до три от платените услуги на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, към които в момента има най-висок интерес.

Информацията е представена при днешното представяне на проекта по програма "Административен капацитет", която се реализира от дирекция "Информационни и комуникационни системи" в министерството, предаде БТА.

Проектът за внедряване на електронни услуги е на стойност 838 904 лв. и е с продължителност 18 месеца, е обявил  Николай Младенов, шеф на дирекцията.

Така от следващата година по електронен път може да бъдат издавани разрешения за оценка на съответствието на строителни продукти, разрешения за издаване на технически одобрения, разрешения на технически и работни и инвестиционни проекти за обекти от техническата инфраструктура с национално и областно значение, както и издаване на разрешения за строеж на обекти.

Онлайн достъпът до услугите и регистъра, както и справките ще са безплатни. Платени ще бъдат самите услуги, които са фиксирани с тарифа на Министерския съвет.

С въвеждането на онлайн услугите се очаква два пъти да се съкрати времето за обработка на документите, което ще доведе до намаляване на разходите за административни услуги.

Сега сроковете за предоставяне на услугите са между седем и 60 работни дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още