IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата стопила цените на двустайните и тристайните апартаменти в Радомир с 40%

Наемният пазар на жилища в града реално е спрял, отчита брокери

16:44 | 13.05.11 г. 1
Кризата стопила цените на двустайните и тристайните апартаменти в Радомир с 40%

С 40 на сто е паднала цената на двустайните и тристайните апартаменти в Радомир от началото на кризата досега, съобщиха брокери, цитирани от БТА.

В момента най-евтиното двустайно жилище, предложено на пазара, е 15 хил. лева, тристайните струват между 25 хил. и 30 хил. лева. Твърда цена поддържат гарсониерите - между 17 500 лв. и 21 хил. лв. и дори изпреварват двустайните апартаменти.

Градът е атрактивен като пазарна ниша на имоти заради ниските цени и близостта си до София. Затова преди кризата Радомир отбеляза бум в продажбите на имоти, твърдят от агенциите.

Районът е предпочитан от пенсионирани столичани, които се преселват в селата около Радомир. В града се установяват и намерили работа в София хора от по-далечната провинция, които не могат да плащат високите наеми в столицата.

Запазва се интересът към селските имоти, казват брокерите. Търгуват се предимно регулирани парцели, които в зависимост от местоположението се продават на цена от 5 лв./кв. м до 15 лв./кв. м.

Наемният пазар на жилища в Радомир реално е спрял. Предлагането и търсенето са символични.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Веск
преди 12 години
За мен изравняването значи голям проблем. Проблем с финансирането. Проблем с това , че много хора живеещи в гарсониера на тясно не смеят или наистина не могат да осигурят няколко хиляди лева за да се разширят. Проблем с наемите при всички положения. Наемът просто не връща инвестицията. Това обаче не е край на кризата. Това е признак за кулминация. Това изравняване го виждам и в някои областни центрове - за които имам наблюдения. Извинявайте, но новото строителство едностайни са пълен ***. Кутийки, затворнически килии.. По-добре стара класическа гарсониера , в която все пак 2 телевизора са реалност. Дори мисля , че в скоро време и големи градове ще тръгнат по тоя път. Идвал бил край на кризата - може ама е далеко. А кога квадратите площ ще си получат цената. При цени под 400 евро квадрата защо въобще ще се строи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още