IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството даде 18 разрешения за търсене на подземни богатства

Разрешенията за проучване са за срокове от 1 до 3 години

16:28 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството даде 18 разрешения за търсене на подземни богатства

Правителството даде днес 18 разрешения за търсене и проучване на подземни богатства в страната, съобщиха от правителствената информационна служба. Осем от тях са за проучване на скално-облицовъчни материали. Разрешенията за проучване са за срокове от 1 до 3 години. Площта на почти всички терени, където ще се извършват проучвателните мероприятия, е между 0,1 и 2,7 кв. км. 

„Булгнайс” ООД получава две разрешения за площи в землищата на с. Върхари, община Момчилград, и на с. Соколенци, община Ивайловград. Общите инвестиции са за над 31 хил. лв., а за мероприятията по опазване на околната среда и в двата участъка ще бъдат изразходвани по 2000 лв.

„Булгериън нукс” АД също получава две разрешения – за площи в землищата на общините Котел и Сунгурларе. За дейности по опазване на околната среда ще бъдат изразходвани общо 6500 лв. Фирмата ще инвестира над 41 хил. лева за проучване.

„Агрострой 07” ООД ще извършва проучвания на подземни богатства на площ, която се намира в землището на първомайското село Брягово. Очакваният минимален размер на средствата, които фирмата ще инвестира в проучвателните дейности, е 27 хил. лв., а мероприятията по опазване на околната среда ще възлязат на 2703 лв.

„Марин Бутов” ЕООД ще проучва в терен в землището на с. Стрижба, община Кирково. Планираните инвестиции възлизат на 19 хил. лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 2000 лв.

„Вергина Стоун” ЕООД ще проучва терен в с. Илинденци, община Струмяни. За срока на разрешението дружеството ще инвестира в геоложки проучвателни работи 50 хил. лв. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 5010 лв.

„Скални материали” АД ще извършва проучвателни дейности за наличие на скално-облицовъчни материали на терени в землището на Балчик и на с. Горно Абланово, област Русе. По време на проучването ще бъдат инвестирани близо 89 хил. лв. За опазване на околната среда ще бъдат изразходени съответно 9200 лв.

„Транстир” ЕООД получи разрешение за проучване на строителни материали в землището на с. Чепинци, Столична община. Минималният очакван размер на инвестициите е 65 хил. лв., стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 6500 лв.

В площ „Златна Панега юг” ще бъдат извършвани проучвателни дейности от „Златна панега цимент” АД. Фирмата ще инвестира близо 212 хил. лв. по време на проучването, като стойността на мероприятията по опазване на околната среда е над 19 хил. лв.

Разрешения за проучване на терени за търсене на строителни материали са дадени и на фирмите: „Омикрон” АД, „Буллес Строй” ООД, „Агроцентър” ЕООД, „Кичера-2007”АД, „Динел” ЕООД, „Кнауф България” ЕООД.

В площта „Млаката” (35,93 кв. км) проучвателни дейности ще извършва фирмата „Елаците Мед” АД. Теренът е разположен в землищата на общините Георги Дамяново и Чипровци, област Монтана. Срокът на разрешението е три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още