IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Второстепенните търговски имоти продължават да се борят за инвестиционно внимание

Инвеститори, търговци и потребители продължават да се фокусират върху най-горния сегмент на пазара, влошавайки още повече ситуацията на второстепенните активи

11:12 | 18.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Sonae Sierra</p>

Снимка: Sonae Sierra

Инвеститорите в търговски имоти във Великобритания, както и на други пазари, продължават да се конкурират за изключително ограниченото предлагане на първокласни имоти, а изпадналите в затруднение търговци стесняват фокуса си върху все по-малко локации, на които човекопотокът все още е силен, сочи нов доклад.

Проучването на DTZ подчертава как за второстепенните активи остава трудно да се борят за инвестиционно внимание, въпреки че на пазара се очаква да се появят повече активи, тъй като банките все по-активно се очаква да преструктурират своите портфейли през идните периоди.

Ситуацията за второстепенните активи се очаква да става по-тежка поради повишените нива на незаетост на по-слабите локации. В резултат на това нивата на доходност на имотите на второстепенни търговски улици и центрове се очаква да се повишават.

Според компанията и през второто тримесечие на 2011 г. институционалните инвеститори продължават да бъдат водещи при сделките с търговски центрове, имоти на търговски улици и други обекти в сегмента.

Инвеститорите обаче се интересуват главно от активи, които имат потенциал за препозициониране, при положение, че се прилагат подходящите стратегии за управление.

Цените в най-горния сегмент обаче остават истинско предизвикателство, тъй като повишената конкуренция продължава да тласка стойностите нагоре.

“Спадът на потреблението и разполагаемия доход засяга наемния пазар и подлага под натиск наемите“, коментира Мартин Дейвис, директор Пазарни проучвания за Великобритания в DTZ.

Според него затруднените търговски вериги, които планират да стесняват търговската си мрежа, вероятно ще запазят първокласните си локации, които ще им носят повече приходи – въпреки по-високите наеми.

В резултат на това наемните резултати на второстепенните търговски имоти се влошават в сравнение с тези в най-горния сегмент, обяснява той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още