IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийски оператор на молове ще привлича клиенти в Световния търговски център

Комплексът, който в момента се строи на мястото на разрушения след терористичните атаки от 11 септември 2011 г. Световен търговски център в Ню Йорк, трябва да отвори врати през 2015 г.

14:25 | 29.07.11 г.
<p>
	Новият Световен търговски център в Манхатън.<em> Илюстрация: Silverstein Properties</em></p>

Новият Световен търговски център в Манхатън. Илюстрация: Silverstein Properties

Пристанищните власти в Ню Йорк и Ню Джърси са постигнали споразумение с оператора на молове Westfield Group да привлича магазини и ресторанти на мястото на Световния търговски център, пише The Wall Street Journal, като цитира анонимни източници.

Ако сделката бъде финализирана, това ще бъде от съществено значение за 10-тата годишнина от терористичните атаки срещу кулите близнаци. Така ще бъдат привлечени милиони долари от частен предприемач, които който освен това ще може да напълни новите търговски площи с наематели.

Търговските площи ще бъдат разпръснати навсякъде из новия комплекс. Някои от магазините ще бъдат разположени около бъдещия атриум, а други, както и множество кафенета, ще бъдат изградени по протежение на пешеходните алеи. Над Greenwich Street се предвиждат и ресторанти. Някои от тях ще имат изглед към строящия се в момента мемориал.

Комплексът, който в момента се строи на мястото на разрушения след терористичните атаки от 11 септември 2011 г. Световен търговски център, е предвиден да отвори врати през 2015 г.

Westfield е базирана в Австралия компания, която строи и управлява търговски центрове. Освен това, компанията е концесионер и на големи обекти от стратегическо значение, като например международното летище John F. Kennedy.

Австралийската компания ще участва в разходите по строителните работи с 612,5 млн. долара, срещу което ще получи 50% дял от начинанието. Пристанищните влъсти ще покрият останалите разходи, които се очаква да бъдат 1,55 млрд. долара.

Още в средата на 2001 г. Westfield спечели правата да ремонтира търговските площи в кулите, но продаде дела си на Пристанищните власти в Ню Йорк веднага след терористичните атаки, които доведоха до сриването им. През 2007 г. фирмата сключи ново споразумение, но кризата и промяната в строителните планове отново спънаха работата й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още