IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес имотите в САЩ поскъпват през юни за втори пореден месец

Купувачите са увеличили покупките в по-малки градове в търсене на по-висока възвръщаемост

11:01 | 23.08.11 г.
<p>
	Офиси в Ню Йорк. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Офиси в Ню Йорк. Снимка: sxc.hu

Цените на бизнес имотите в САЩ нараснаха с 0,9% през юни, което е второ поредно месечно повишение, сочи индекс на Moody’s Investors Service, цитиран от Bloomberg. Същевременно купувачите са увеличили покупките в по-малки градове в търсене на по-висока възвръщаемост.

Индексът, който измерва широките ценови тенденции, е с 6,6% под стойността си година по-рано и с 45% под пика си от октомври 2007 г.

Ръстът представлява „втвърдяване“ на пазарното дъно, докато инвеститорите поглеждат отвъд имотите трофеи и големите крайбрежни градове в САЩ, отбелязват от Moody’s.

Индексът на компанията следи повторните продажби, които през юни са били общо 254 в страната. Резултатите отразяват сделки, сключени преди икономическите данни от юли и август да отчетат забавяне на ръста и стабилна безработица на ниво от над 9%, което може да намали сделките и да понижи цените им.

Друг индекс – този на CoStar Group Inc., който обхваща всички типове бизнес имоти в национален мащаб, бележи ръст от 2,2% спрямо май, което също е второ поредно месечно увеличение, отчетоха по-рано от базираната във Вашингтон компания за данни от сектора. Индексът бележи спад на годишна база от 1,5% и е с 33% под пика, отбелязан през 2007 г.

От Green Street Advisors Inc., друга компания за проучвания в сектора на имотите, отчетоха, че цените на бизнес имотите в страната са останали непроменени през юли спрямо предходния месец и са отбелязали ръст от 18% на годишна база. Цените са с 10% под пика си, сочи индексът.

Индексът на Green Street е претеглен по стойност на активите и включва сделки, който са в процес на преговори или със сключен договор. Moody’s следи финализирани продажби, които имат еднаква тежест в изчислението на индекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още