IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджъри на сгради в Ню Йорк се готвят да посрещнат урагана Айрин

Особено уязвим от наводнения заради урагана е долен Манхатън

18:03 | 26.08.11 г. 1
<p style="margin-bottom: 0cm">
	<span lang="bg-BG">Табела, посочваща маршрут за евакуация, в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></span></p>

Табела, посочваща маршрут за евакуация, в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Ураганът Айрин има потенциал да нанесе сериозни щети на сградите в Ню Йорк заради очакваните силни ветрове и наводнения, казват мениджъри на имоти, които се подготвят за предстоящата буря този уикенд, предаде Bloomberg.

Айрин може да се окаже „събитие, което се случва веднъж в живота, ако се развива според прогнозата“, казва Джим Розенблут, управляващ директор за кризисен мениджмънт в компанията за услуги в сектора на имотите Cushman & Wakefield Inc. Сутерените и по-ниските етажи на сградите в близост до брега „със сигурност ще бъдат изложени на риск“, допълва той.

От асоциацията на собствениците и мениджърите на сгради в Ню Йорк вчера разпространиха списък със задачи за изпълнение от собствениците на сгради, за да се предпазят от евентуалните разрушения на стихията. Губернаторът на щата Андрю Куомо вече обяви извънредно положение. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че обмисля евакуация на някои райони, сред които Кони Айлънд в Бруклин, Бетъри Сити Парк в долен Манхатън и части от Статън Айлънд.

Айрин, вече ураган от трета категория, е на път да достигне района на Ню Йорк сутринта на 28 август.

Най-голямата заплаха за сградите може би е в долен Манхатън, който ще бъде особено уязвим от наводнения, ако се създаде щормова вълна, която да навлезе през Верацано Нероус, обяснява Франк Едуардс, управляващ директор за проекти в градските части на Ню Йорк в Colliers International, друга компания за бизнес имоти. Това може да доведе до наводнения и по бреговете на Бруклин, казва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Намерих във форума на Дневник линк за уеб-камера от Таймс скуеър, ами нищо обезпокояващо няма, тих, кротък дъжд вали, улиците са мокри, но не и наводнени,хора се движат, много от тях и без чадъри, колите си вървят, минаха и няколко полицейски... Много шум за нищо излезе цялата работа, а медиите раздухват ли, раздухват...Отговор: Понеже САЩ са, Банкрутирали-Факт, в понеделник започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е Падане "Като на пиано от 10-ия етаж". Естественно е че медиите в края на деня ще обвинят че за всичко е виновен Ураганът Айрин и Овцете, които живеят в САЩ и по-света, ще вярват естествено!Фалшивата Система основана на Измами и Банкови манипулации на NYSE, New York Stock Exchange. ВСИЧКО ТАМ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА , САЩ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЛЪЖНИК В ИСТОРИЯТА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още