IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски фонд за имоти продава централата на Deutsche Bank в Лондон

На пазара излизат още сградите на Европейската банка за възстановяване и развитие и на Thomson Reuters в британската столица

09:45 | 08.09.11 г.
Германски фонд за имоти продава централата на Deutsche Bank в Лондон

Германски фонд за имоти планира да продаде портфолиото си от офиси в Лондон. На пазара ще излязат централата на Deutsche Bank в британската столица, сградите, които заема Европейската банка за възстановяване и развитие, както и сградата на Thomson Reuters, съобщава Ройтерс, като се позовава на анонимни източници.

Според източниците на агенцията цялата операция по продажбата на имотите ще се движи от консултантската агенция Knight Frank.

Фондът KanAm продава инвестициите си в имоти заради законодателни промени в Германия, които принуждават подобни фондове да концентрират инвестициите си на деноминираните в евро пазари.

“Рано или късно трябва да наберем ликвидност, а активите ни в Лондон са доста добри за целта”, коментира говорител на фонда пред агенцията. Той обаче отказа да потвърди дали слуховете за готвената продажба са верни.

Още през юни от CB Richard Ellis предупредиха, че фондове за имоти ще започнат да продават повече активи, а инвеститорите, които по принцип имат право да се оттеглят по всяко време, няма да могат да реагират за толкова кратко време заради законодателните изменения.

За да предотвратят изтеглянето на инвестиции, някои фондове временно преустановиха дейността си. KanAm, например, също в момента не работи и трябва до май догодина да реши дали да позволи на инвеститорите да оттеглят вложенията си, съобщи за Ройтерс Ирина Пилипчук от CBRE.

Пред подобно решение се изправят също Credit Suisse Euroreal, SEB ImmoInvest fund, Axa ImmoSelect и DEGI International.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още