IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на недвижимите имоти в САЩ ще останат без промяна до 2020 г.

73% от банкери участвали в проучване заявяват, че очакват нивата на ипотечни фалити в САЩ да останат високи пони още 5 години

15:16 | 01.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на недвижимите имоти в САЩ е малко вероятно да се възстановят пред 2020 г., а ипотечните фалити ще продължават с години, разкрива проучване проведено сред банкови служители, цитирано от CNBC.

Проучването проведено от Professional Risk Managers’ International Association по поръчка на FICO е установило, че 49% от банкерите не очакват цените на жилищата да се върнат към нивата си от 2007 г., още 9 години. Едва 21% твърдят обратното.

Резултатите, които анализаторите определят, като „подчертано песимистична прогноза“, са в контраст с предпазливия оптимизъм изразен при по-ранни проучвания от края на миналата и началото на 2011 година.

73% от участниците заявяват, че очакват нивата на ипотечни фалити да останат високи пони още 5 години. 46% вярват, че през следващите 6 месеца просрочените ипотеки ще се увеличат.

Едва 15% са на мнение, че броят на просрочените ипотеки до края на март 2012 г. ще намалее.

„Въпреки че през следващите 9 години секторът на недвижимите имоти със сигурност ще набира скорост, много банкери са убедени, че цените ще останат в депресия за половин поколение“, казва Андрю Дженкингс, главен анализатор на FICO.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още