IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес имотите допринасят повече за британската икономика от банковия сектор

Стойността на бизнес имотите на Острова през 2010 г. се е повишила до около 516 млрд. паунда - близо една четвърт от капитализацията на Лондонската фондова борса

14:18 | 25.10.11 г.
Бизнес имотите допринасят повече за британската икономика от банковия сектор

Секторът на бизнес имотите във Великобритания е по-голям от банковия, осигурява работа на близо 1 млн. души и представлява 5% от сумата от 2,4 трлн. паунда, инвестирани от застрахователните и пенсионните фондове, сочи нов доклад на Property Industry Alliance, цитиран от онлайн изданието за бизнес новини Myintroducer.com.

Секторът на бизнес имотите формира значителна част от британската икономика и осигурява платформа на практика за всички други икономически дейности, включително предоставянето на работни места, магазини и развлекателни съоръжения.

Данните от доклада сочат още, че секторът формира 46 млрд. паунда от брутния вътрешен продукт на страната, което се равнява на 3,5% от брутната добавена стойност във Великобритания.

Стойността на бизнес имотите на Острова през 2010 г. се е повишила до около 516 млрд. паунда, което е равно приблизително на една четвърт от Лондонската фондова борса.

Бизнес имотите продължават да играят ключова роля при финансирането на пенсионната системa, като застрохователните компании и пенсионните фондове са инвестирали 116 млрд. паунда в тях.

В сектора работят над 800 хил. души, като над половин милион са заети в строителството и ремонта на сградите.

„Докладът разкрива, че значението на бизнес имотите за общата британска икономика не трябва да се подценява. От осигуряването на работни, търговски и развлекателни площи за хората до финансирането на пенсионната система, секторът е ключов за икономиката“, коментира сър Робърт Финч, председател на Property Industry Alliance.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още