IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският пазар на имоти - една безопасна дестинация посред дълговата криза

Според експерти германската тухла е новият долар, който привлича интереса на инвеститори от страната и чужбина

10:55 | 15.11.11 г.
Германският пазар на имоти - една безопасна дестинация посред дълговата криза

Когато става дума за страха от финансова нестабилност, най-богатите германци са нетърпеливи да направят максимално безопасна инвестиция, за да избегнат загубите. Една от най-популярните инвестиции в страната е в недвижим имот, пише електронното издание theepochtimes.com.

„Германската тухла – това е новият долар“ - ето така експерти описват яростния набег на инвеститорите към германския пазар на недвижими имоти.

Този „нов долар“ привлича не само германци, но и чужди инвеститори, като например италианци и гърци, които се интересуват от инвестиции в имоти в Южна Германия, за да „спасят“ парите си на пазар, считан за безопасен.

Вследствие на засиления интерес нивото на незаетите офис площи в Германия постоянно пада, а наемите се вдигат.

„Сигурен съм, че следващите две-три години ще бъдат добри за индустрията на недвижимите имоти в страната“, коментира Томас Байърли, анализатор от IVG Bonner. „Дори и дълговата криза в еврозоната да ескалира, тя едва ли ще засегне тежко стойността на германските имоти. Германският имот ще остане атрактивна инвестиция“, допълва Байърли.

По думите на анализатора инвеститорите в имоти ще направят много по-сигурна инвестиция, отколкото ако изберат държавните облигации. Байърли обаче предупреждава, че интересът на прекалено много хора може да се окаже проблем за германския пазар.

Колегата му Майкъл Рул от Deutsche Fonds Holding DFH обаче е категоричен, че дори при силен интерес цените на първокласните имоти са много далеч от нивата от 2006 г., когато беше пикът на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още