IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперлуксозните жилища в Лондон ще достигнат нови рекорди на цените

Строителните предприемачи имат реален шанс да превземат луксозния сегмент в Лондон, тъй като предлагането е ограничено, смятат от Knight Frank

08:19 | 22.11.11 г.
Суперлуксозните жилища в Лондон ще достигнат нови рекорди на цените

През изминалите десет години, когато на пазара в британската столица се засили търсенето на жилища от страна на новобогаташи-чужденци, недостигът започна да се запълва от ново строителство. Така луксът в строителството стана нещо обикновено, а цените на най-добрите обекти с централната локация се повишиха от 10 000 паунда/кв. м през 2000 г. до 21 000 паунда/кв. м през 2004 г., за да достигнат 32 000 паунда/кв.м през 2006 г.

Тенденцията на суперлуксозните имоти вече набира скорост и в други средища на световните богаташи - Ню Йорк, Монако, Сингапур и Хонконг, но само няколко места са близко до цените, достигнати в Лондон.

Лиъм Бейли, началник на отдела за жилищни проучвания в Knight Frank, коментира, че на ключови пазари като Лондон предлагането на суперлуксозни имоти, които привличат богати международни купувачи, все още е много ограничено. Ето защо строителите имат реален шанс да спечелят на този пазар.

Проблемът е, че местата, подходящи за подобни проекти, са ограничени, както са ограничени и уменията и знанията, необходими, за да се предложи правилният продукт.

"Като се има предвид скокът от 10 000 паунда/кв. м до 86 000 паунда/кв. м за десетте години до 2011 г., както и неотдавнашният успех на One Hyde Park и други суперлуксозни проекти, предполагам, че този рекорд ще бъде подобрен още по-скоро  а най-добрите проекти ще бъдат продавани на цени от 107 000 паунда/кв. м преди 2016 г.", прогнозира експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още