IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти прогнозират бавно възстановяване за фондовете за недвижими имоти

Бъдещият растеж на сектора вероятно ще наложи нови и иновативни подходи заради новите регулации, смятат консултанти

09:53 | 02.12.11 г.
Експерти прогнозират бавно възстановяване за фондовете за недвижими имоти

Въпреки финансовата нестабилност и несигурността на пазарите, сегашният момент е подходящ за фонд мениджърите да спечелят от сделки с проблемни имоти, се казва в последния доклад с прогнози за глобалните пазари на Ernst & Young, цитиран от онлайн изданието Property Magazine.

“Пазарът е много по-малък по отношение на размера на генерирания капитал, наличността на финансиране и броя на сделките. В момента обаче има признаци, че секторът достига дъното и фонд мениджърите трябва да се подготвят за ускоряване на сделките и финансиращата дейност през следващите няколко години", коментира Марк Гринис от Ernst & Young.

Гринис коментира, че потокът от сделки и активността в крайна сметка ще започнат да се съживяват. Според него вероятният сценарий е постепенно възстановяване, което прави моментът подходящ за хората с капитал, който да вложат на пазара.

Структурата на пазара вероятно ще се промени след финансовата криза, смятат експертите. Поради разнородните регулаторни промени и нови изисквания за финансово отчитане, въведени неотдавна, както и на фона на продължаващата нестабилност на пазарите, бъдещият растеж на сектора вероятно ще наложи нови и иновативни подходи.

Регулаторните органи са съсредоточени върху сектора на алтернативните инвестиции, който до момента беше слабо регулиран, посочва консултантската компания. Новите промени ще окажат влияние върху сектора на частните инвестиции в недвижими имоти до степен, невиждана досега.

Регулаторното въздействие върху фондовете за недвижими имоти може да е значително, тъй като на фондовете ще им се налага да разполагат с бюджет за добавени разходи, за да изпълнят новите регулации.

Отчитането на инвеститорите е област, която може да се промени с времето, тъй като основните асоциации в бранша, които представляват инвеститорите, настояват за по-прозрачна отчетност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още