IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансирането за изграждане на бизнес имоти във Великобритания пресъхва

Строителите на Острова масово променят плановете си за проекти, особено за тези с нисък дял на предварително отдадените под наем площи

12:33 | 19.12.11 г.
Финансирането за изграждане на бизнес имоти във Великобритания пресъхва

Финансирането на проекти за изграждане на нови бизнес имоти във Великобритания продължава да се свива, сочат резултатите от проучване на De Montfort University, цитирани от онлайн изданието Property Wire.

"Кредиторите коментират, че сегашната криза с ликвидността се е изострила от проблемите с европейския суверенен дълг и неизвестната степен на разпространение на риска между банките", коментира Бил Макстед, съавтор на доклада.

Данните показват, че броят на кредиторите, готови да финансират проекти за сгради, отдадени под наем предварително, е намалял до 31% през първото полугодие в сравнение с 52% за предходното шестмесечие.

Броят на кредиторите, готови да отпускат финансиране за спекулативни проекти, е намалял до 15% от 17%, показват още данните.

Британският пазар на бизнес имоти пострада от глобалната финансова криза и цените продължават да падат.

Наличното финансиране за нови проекти, директни инвестиции и рефинансиране на съществуващи дългове продължава да е оскъдно.

Броят на новите сгради, очаквани на пазара също е ограничен заради лошите икономически прогнози за страната. В същото време намалява и търсенето от страна на наемателите в ключови бизнес центрове като лондонското Сити.

Из цяла Великобритания строители на търговски центрове променят плановете си, особено за проекти със сравнително нисък дял на предварително отдадените под наем площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още