IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите с кеш имат най-големи възможности на британския пазар на имоти

Първокласните активи ще привличат най-сериозен интерес, второкласните площи ще се затруднят с намирането на наематели

11:55 | 06.01.12 г.
Инвеститорите с кеш имат най-големи възможности на британския пазар на имоти

Инвеститорите с пари в брой и дългосрочни перспективи ще имат най-добри възможности на пазара на имоти във Великобритания. Най-търсени ще останат първокласните активи с положителна доходност, които се считат за „убежище“.

Това са основните заключения на експерти от Deloitte в прогнозата им за развитието на пазара на имоти през тази година.

Заради икономическия климат оценките на бизнес имотите на Острова се очаква да продължат да падат през годината.

Тежък удар ще понесат и второкачествените активи, чиито оценки и наеми ще вървят надолу през следващите дванадесет месеца, прогнозират експертите. Освен това второкласните площи ще имат проблем с намирането на наематели, което вероятно ще накара собствениците им да обмислят алтернативни предназначения на сградите.

Компанията не очаква добра година за пазара на офис площи, особено в Лондон.

Очаква се освен това повече кредитори да се оттеглят от пазара на имоти в глобален план, а не само във Великобритания. Повечето от финансиращите институции ще ограничат рязко експозициите си към сектора на имотите, прогнозират експертите.

В допълнение нарастващите законови изисквания към фондовете за имоти вероятно ще доведат до увеличаване на таксите и допълнителни разходи за инвеститорите.

Според Клеър Фокнър, която оглавява Deloitte Real Estate, тежката икономическа ситуация прави прогнозирането на тенденциите на пазара на имоти изключително трудно. „Все пак можем да кажем, че колкото и трудности да има, тези времена създават изключително много възможности“, коментира тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още