IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубайски милиардер ще инвестира 1,3 млрд. долара в нов хотелски комплекс

Туризмът и търговията в емирството се възстановяват успешно от кризата

11:01 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Дубайски милиардер ще инвестира 1,3 млрд. долара в нов хотелски комплекс

Основателят и президент на Al Habtoor Group LLC в Дубай Халаф ал Хабтур ще инвестира 1,3 млрд. долара за хотелски комплекс на главната търговска улица в емирството на фона на над 65% спад на цените на имотите на местния пазар, предаде Bloomberg.

Проектът ще включва три петзвездни хотела с над 1 600 стаи, тенис кортове, градина, магазини, ресторанти и киносалон.

По данни на Bloomberg състоянието на 62-годишният милиардер, натрупано от бизнеса му с хотели, инжинерингови проекти и автомобили, възлиза на най-малко 2 млрд. долара. Според самия Хабтур обаче то е два пъти по-голямо.

"Заетостта в хотелите ни е между 80 и 90% при средна цена на нощувка в Дубай от 400 долара", твърди Хабтур в интервю за агенцията.

"Има значително увеличение в сравнение с миналата година и определено са налице признаци на възстановяване", допълва той.

Дубай се радва на засилен поток от посетители и активна търговия. През февруари на международното летище в емирството са пристигнали с 19% повече пътници в сравнение със същия период на миналата година.

Миналата година пък Дубай е посрещнал рекордните 51 млн. посетители, като от тях 9,3 млн. са били туристи. Това е ръст от 10% в сравнение с 2010 г.

Приходите на хотелите пък са скочили с 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още