IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес имотите в Европа с най-малък ръст в стойността през първото тримесечие

Инвеститорите в региона продължават да заемат дефанзивна позиция и да са насочени основно към по-нискорисковите активи или към тези на по-установените пазари

11:40 | 06.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнес имотите в Европа с най-малък ръст в стойността през първото тримесечие

Регионът на Европа, Близкия Изток и Африка отчете най-слаби резултати по отношение на капиталовите стойности на бизнес имотите през първото тримесечие на 2012 г., сочи нов индекс.

По данни на CBRE имотите в региона са отбелязали капиталов ръст от едва 0,7% за периода в сравнение със 7,6% за първото тримесечие на 2011 г.

Инвеститорите в региона продължават да заемат дефанзивна позиция и да са насочени основно към по-нискорисковите активи или към тези на по-установените пазари. Северна и Южна Америка са били начело на класацията с ръст от 9,6%.

Това представлява значителна промяна от 2011 г., когато Азиатско-тихоокеанският регион диктуваше темпото при резултатите в глобалните инвестиции в имоти, сочи доклад на компанията.

Забелязва се видим ръст в инвестиционния интерес към първокласните имоти в Северна и Южна Америка през последната година, казва д-р Реймънд Торто, старши икономист на CBRE.

Миналата година по това време американският регион също имаше значителни ръстове, но бе значително по-назад от ръста от 19% на Азиатско-тихоокеанският регион. Последният завърши първото тримесечие с ръст от 8%.

Забавянето на ръста в отделните региони доведе до значително забавяне в резултатите на имотите в глобален план. Ръстът на глобалния пазар се понижи до 5,7% в сравнение с 12,2% година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още