IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone стъпва на турския пазар на имоти

Компанията купува бизнеса на холандската Redevco в Турция

15:15 | 03.07.12 г.
Blackstone стъпва на турския пазар на имоти

Blackstone скоро ще стъпи на турския пазар на имоти. Компанията купува бизнеса на холандската Redevco в страната, съобщи онлайн изданието propertyeu.info.

Холандската компания за търговски имоти продава бизнеса си в Турция като част от стратегията си за оттегляне от нововъзникващите пазари и концентрирането на усилията върху ключовите пазари в Западна и Централна Европа, уточнява изданието.

Двете фирми засега не разкирят подробности по сделката, но според експерти стойността й е около 220 млн. евро.

Сделката между двете компании включва три търговски центъра: Gordion в Атина с площ от 53 хил. кв. м., Erzurum в Ерзурум (33 хил. кв. м) и Magnesia в Маниса (19 хил. кв. м).

Първите два бяха открити през 2009 г., а последният отвори врати миналата седмица.

В сделката влизат и парцели за строителство в Маниса и Одрин.

От Redevco възнамеряват да използват приходите от продажбите за нови придобивания и проекти на ключови пазари като Белгия, Франция, Германия, Испания, Португалия, Швейцария, Холандия и Великобритания.

Компанията управлява един от най-големите портфейли от търговски имоти в Европа, който в момента се оценява на 7,3 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още