IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone и Morgan Stanley се интересуват от германската държавна компания TLG

До края на месеца финансовото министерство в Берлин ще определи кои кандидат-купувачи ще продължат в наддаването за TLG Immobilien

09:45 | 19.07.12 г.
Blackstone и Morgan Stanley се интересуват от германската държавна компания TLG

Германската държавна компания за недвижими имоти TLG Immobilien GmbH, която беше обявена за продажба преди няколко месеца, привлече интереса на редица инвеститори, сред които са Blackstone Group LP и Morgan Stanley, предаде Bloomberg.

Експерти прогнозират, че това би могло да е най-голямата сделка в германския сектор на имотите за тази година.

Очаква се финансовото министерство в Берлин да реши до края на този месец кои финансови и стратегически инвеститори да бъдат допуснати до следващия кръг на конкурса за TLG, съобщиха за агенцията запознати източници, пожелали анонимност.

TLG притежава имоти на стойнсот 1,86 млрд. евро.

Правителството се опитва да се възползва от засилването на сделките в сектора на имотите в страната, която инвеститорите възприемат като сигурно убежище на фона на дълговата криза в Европа.

Възможно е правителството да реши да продаде поотделно звеното за жилищния бизнес на държавната компания, което се оценява на 482 млн. евро, и поделението за бизнес имоти, оценявано на 1,38 млрд. евро, ако не успее да намери купувач за цялата компания, посочват източниците на агенцията.

Morgan Stanley например се интересува единствено от бизнес имотите, допълва един от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още