IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продавачите на имоти във Великобритания ще трябва да свалят офертните цени

Потенциалните купувачи смятат, че цените на жилищата са над "разумното и справедливо равнище"

08:45 | 07.08.12 г. 1
Продавачите на имоти във Великобритания ще трябва да свалят офертните цени

На британските продавачи на жилища вероятно ще им се наложи да понижат цените, за да привлекат купувачи заради натиска, на който е подложен пазарът от страна на все по-слабото потребителско доверие и затегнатото кредитиране.

Това е посочено в доклад на собственика на най-големия сайт за имоти във Великобритания Rightmove Plc., цитиран от Bloomberg.

Близо половината от потенциалните купувачи твърдят, че цените в районите, където живеят, са над "разумното и справедливо" равнище. В същото време на подобно мнение са 36% от продавачите.

Опасенията около кризата в еврозоната и задълбочаващата се рецесия във Великобритания влияят отрицателно върху търсенето на жилища. През юни броят на одобрените ипотеки спадна до най-ниското си ниво от 18 месеца насам.

Правителството и централната банка миналата седмица стартираха програмата си "Финансиране за кредитиране", която цели да засили отпускането на заеми за домакинствата и фирмите и по този начин да даде тласък на икономическия растеж на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sisiko
преди 11 години
Ха! Колкото и да се ослушват,на ред са и нашите продавачи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още