IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emaar Properties започва изграждането на нов луксозен хотел в Дубай

Проектът ще се финансира основно със средствата от предварителните продажби на апартаменти с хотелско обслужване

11:30 | 18.09.12 г.
Emaar Properties започва изграждането на нов луксозен хотел в Дубай

Строителната компания Emaar Properties планира да построи нов луксозен хотел в централната част на Дубай, предаде Ройтерс.

Това е първият голям проект за хотел на компанията, откакто ескалира кризата в сектора на имотите в емирството, отбелязва агенцията.

Строителството на луксозния хотел ще бъдат финансирано основно чрез предварителни продажби на апартаменти с хотелско обслужване. Продажбите ще започнат от 22 септември.

Главният изпълнителен директор на Emaar Retail Ариф Амири обясни, че компанията вижда много възможности сред местните инвеститори, както и купувачите от Близкия Изток и Индия. Той коментира, че продажбите на компанията през първото полугодие са се увеличили пет пъти в сравнение със същия период на миналата година.

Амири обаче не даде точна оценка на разходите за осъществяването на проекта. Той разкри само, че хотелът ще разполага с 200 стаи и 542 апартамента с хотелско обслужване, които може да бъдат купени.

"Аз наистина вярвам, че пазарът на недвижими имоти в Дубай е на пътя на силен растеж", коментира още Амири.

Пазарът на имоти в емирството бавно се възстановява, след като заради кризата цените на жилищата там паднаха с 60 на сто от пика им през 2008 г.

Новият хотел е третият проект, който Emaar стартира през настоящата година, след “Panorama at the Views” и “Alma 2”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още