IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дюните в Несебър се оказаха горска територия

Ще се проверява как теренът, заради който избухна скандал по новогодишните празници, е бил преотреден за застрояване

09:53 | 29.01.13 г.
Дюните в Несебър се оказаха горска територия

Теренът от 29 дка, върху който се намира скандалният строеж в Несебър,  разбунил духовете по новогодишните празници, е горски фонд, а не дюни.

Това заключи Междуведомствената комисия за разглеждане на казуси със земя държавен горски фонд и увреждане на природата по южното Черноморие, назначена със заповед на областния управител на Бургас Константин Гребенаров, съобщи Дарик.

Комисията е получила над 13 сигнала, 1 от които от Царево, 3 от Созопол и един от Поморие. Във всички тях подозренията бяха, че са засегнати пясъчни дюни, но от комисията опровергаха тези предположения.

Бяха установени нарушения единствено в Царево, където се оказа, че върху защитена територия неправомерно е издигната ограда.

За въпросния терен в Несебър обаче продължава проверката как територията е била преотредена и впоследствие застроена.

Тази вечер в няколко града на страната ще се проведат нови протести срещу презастрояването на Черноморието. Гражданите настояват за адекватна законодателна защита на малкото незастроени територии по крайбрежието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още