IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA и Marriott изграждат верига нискобюджетни хотели в Европа

Повечето нови хотели ще бъдат концентрирани в Германия

11:54 | 07.03.13 г.
IKEA и Marriott изграждат верига нискобюджетни хотели в Европа

Inter IKEA, строителното подразделение на шведската верига за мебели IKEA, планира да построи до 50 нискобюджетни хотела от новата марка на Marriott - Moxy, в Европа.

Повечето нови хотели ще бъдат концентрирани в Германия, съобщи онлайн изданието Property Investor Europe.

Плановете са част от по-мащабна програма за изграждането на 150 хотела Moxy в Европа през следващите 10 години.

Компанията е купила парцел близо до новото летище "Берлин Бранденбург", което все още е в строеж. Водят се преговори и за покупката на още парцели във Франкфурт и района Манхайм/Лудвигшафен.

Всички парцели, необходими за строителството на хотелите, ще бъдат осигурени в рамките на следващите пет години, като основно ще се търсят възможности в Берлин, Хайделберг, района на Рейн-Мейн, Северен Рейн-Вестфалия, Мюнхен, Щутгарт, Дрезден и Лайпциг.

Отварянето на първия хотел от бюджетната верига в Германия, който вероятно ще бъде във Франкфурт, е планирано за първата половина на 2014 г.

Хотелите ще се управляват от норвежката франчайзингова компания Nordics Hospitality. Те ще имат по 150-300 стаи с площ от 17,5 кв. м всяка.

Inter IKEA притежава активи за 750 млн. евро в Холандия, Париж, Белгия, Литва, Латвия, Румъния, Испания и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още