IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар иска да се позиционира като регионален спортен център

Страната ще инвестира 140 млрд. долара в транспортни връзки в очакване на световния футболния шампионат през 2022 г.

14:13 | 12.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед към столицата Доха. <em>Снимка: Zitona by Flickr, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en" target="_blank">Creative Commons</a></strong></em>.</p>

Изглед към столицата Доха. Снимка: Zitona by Flickr, лиценз: Creative Commons.

Изборът на Катар за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г. донесе на страната възможност да се позиционира като регионален спортен център, според нов доклад на Deloitte, цитиран от онлайн изданието Property Magazine.

Програми като Qatar National Vision 2013 и Q2022 са съсредоточени върху усилията да оставят наследство в Катар по отношение на футбола, инфраструктурата и икономическото развитие.

Катарските власти имат стратегия да промотират устойчивия туризъм, за да привличат повече туристи и посетители.
В инфраструктурен план Катар планира да инвестира 140 млрд. долара в транспортни връзки в очакване на футболния шампионат през 2022 г. и притока на фенове.

Очаква се този приход да засили и търсенето на места за престой, като редица световни хотелски вериги активно обмислят инвестиции в страната. Всъщност Катарската туристическа агенция планира да инвестира около 20 млрд. долара в туристическа инфраструктура на фона на годишното темпо на увеличение на туристите с 15,9% до 3,7 млн. души през 2022 г. Този растеж създава и възможности за развитие на търговски обекти.

Очевидно е, че за строителите в региона има огромни възможности, отчасти поради инфраструктурните изисквания във връзка със Световната купа на ФИФА през 2022 г., но и във връзка с реализирането на националната визия на Катар, отбелязват от Deloitte.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още